כמו במרבית המדינות המערביות בעולם, על מנת לבנות דירה חדשה או להוסיף אלמנטים מבנים לדירה קיימת כמו ממ"ד, מחסן חדש ועוד שלל דוגמאות, ככל הנראה נצטרך לקבל היתר בניה. היתר זה אמור להבטיח לא רק את בטיחות שלבי הבנייה, את ניצול זכויות הבנייה ועוד מגוון היבטים בטיחותיים וכאלו המתקשרים לתשתית הבניין. לכן על מנת להוציא היתר בניה בצפון או במרכז הארץ, חשוב לעמוד בתנאי הבנייה שונים תוך כדי התייעצות עם אנשי המקצוע המתאימים החל מאדריכל בנייה, אנשי אינסטלציה ועוד. כל אלו יעזרו לבעלי הנכס או לקבלן לעמוד בתנאי הרשות המקומית ולקבל היתר בנייה שיסדיר את הבנייה ואת ההכנה לטופס 4.
שלבים ראשונים בהוצאת היתר בניה בצפון
על מנת לצלוח הליך של הוצאת היתר בניה בצפון, חשוב להכיר את השלבים הכרוכים בפעולה שכזו. השלב הראשון הוא כמובן קבלת המידע, בו ניתן לראות את הוראות התב"ע, שטחים עיקריים, שטחי רשות, קווי בניין ועוד. מידע זה יעזור לנו לתכנן את השיפוץ שלו בתוך הגבולות שהציבה הרשות/הוועדה המקומית לבנייה, ובמידה ונבקש לשנות קווי מתאר כאלו ואחרים וגם אם לא נגיע אל השלב השני. שלב זה הוא בקשת ההיתר שאותו יערוך איש מקצוע כמו מהנדס מבנים או אדריכל, כאשר בקשה זו כלול בתוכה את חישוב השטח, את חומרי הבנייה ובמידת הצורך שינויים שנבקש לבצע. כמובן שיש לעמוד בקריטריונים שונים בעת הגשת הבקשה, החל ממקדמה כספית ועד אל אישור בעלות נסח טאבו או בעלות על הנכס.

שלבים מתקדמים יותר: כמובן שהשלב השלישי כבר לא תלוי באדריכל שנשכר לשם הגשת הבקשה או בבעלי הנכס, שכן בשלב זה הבקשה תעבור אל מהנדס העירייה שבמידה ותעמוד בקריטריונים תועבר אל וועדה הבנייה המקומית. אישור הבקשה באופן סופי נעשה על ידי הוועדה המקומית(ויכול להידחות על ידי המהנדס) שעלולה גם לדרוש שינויים שונים כמו שימוש חומרי גלם שונים, צמצום אחוזי בנייה בנקודות שונות ועוד. אך על מנת להפוך את התכנון שלנו והבקשה למסודרים ובעלי אחוז גובהה לקבל תשובה חיובית, מומלץ לשכור חברה שתוכל לספק את כל אנשי המקצוע הדרושים ולהגיש בקשה מסודרת.